Att kommunicera från hjärtat

Att skapa en relation med våra partners, barn, familj, kollegor och vänner är en konst i sig, vi har sett samspelet mellan våra föräldrar eller vårdnadshavare, vi ser hur de kommunicerar, uttrycker sig och hur de närmar sig eller flyr när det blir sk ”jobbiga” känslor. De kanske anpassade sig för att den andre var narcissistisk eller var brukare. Det kan vara så att ingen uttryckte några som helst känslor och båda sa inget, detta kände du som liten och lär dig hur du skall vara och göra.

Om vi värderar våra känslor som mindre bra, är det precis där vi kommer uppleva motstånd. Vi vill ej känna detta eller uppleva detta så vi skyddar oss från olika situationer eller personer medvetet och omedvetet.

Känslor bara ÄR, varken bra eller dåliga utan vi behöver bli medvetna om vad de säger genom kroppsmedvetenhet. Kroppen säger allt till dig och frågan är vet du vad den säger till dig? Hur medveten är du vad dina känslor säger? Har du fått lära dig sätta ord på dem för att sedan kunna uttrycka dem inför andra? Vågar du eller trycker du hellre ner det?

Trycker vi ner dem så kommer vi bli sjuka och det kan vara depressioner, beroenden, medberoende, destruktiva relationer och fysiska sjukdomar M.m. Det skall inte behöva vara så.

Se känslorna som en gåva, en vägvisare i ditt liv för att bli medveten om vad du vill, känner och behöver för att du ska må så bra som möjligt.

Det handlar om din kommunikation i dina relationen och HUR du säger det, vi har alltid ett val med vem vi kan öppna upp oss för utan att ha förväntningar.

Hur känns det när hon/han gör si eller så? Vad upplever du? Hur säger du det? Ger du kritik, manipulerar du, ger du skuld/skam, har du kontrollbehov och förväntningar, flyr du eller pratar du utifrån vad som händer inom dig så andra kan förstå utan att gissa sig till det? Tolkar du andra eller frågar du dem vad de menar?

Detta är en KONST och även i alla våra relationer då vi aldrig fått lära oss detta när vi var små för våra föräldrar fick inte heller lära sig och skolan anser det är viktigast att få kunskap istället för livskunskap. 🙂

Kroppen pratar till dig och frågan är, vet du vad den säger? Lyssnar du på vad som händer inom dig?

När vi lärt oss detta är det en fantastisk gåva från dig själv till dig själv för att i sin tur öppna andras hjärtan.

Ett exempel är när din partner inte hört av sig på den tiden ni bestämt eller dagen så istället för att säga -varför ringer du aldrig mig eller du fattar väl att jag vill att du skall ringa så kan det ändras till. -när jag inte fick ett samtal så känner jag mig bortglömd och därefter ger det andra sig. Vi är oftast i affekt då vi säger det eftersom olika händelser triggar igång oss.

I det sistnämnda finns ingen kritik om att mottagaren är si eller så utan det sägs ifrån hjärtat.

Det är inte lätt men om vi lär oss och blir medvetna om HUR vi pratar med varandra så blir det lättare att nå varandra och en intimitet på ett annat plan uppstår. Speciellt i nära relationer.

Till höst startar jag en kvinnokurs just för att få den relationen du vill ha och den börjar med oss själva och kommer stärka dig inifrån och ut samt göra dig mer medveten om hur vi når in till vårt eget hjärta och släpper på fasader och öppnar upp de feminina energierna. Kommer mer om detta i juli.

All kärlek till dig min vän och kommentera gärna <3

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.