Du är för sjuk för att få hjälp

Igår ringde jag upp en kvinna som hade skrivit till mig om hennes situation som sjukskriven.

När vi pratar får jag höra att hon varit sjukskriven en längre tid och har hamnat mellan stolarna. Hon tillhör varken försäkringskassan eller arbetsförmedlingen och lever på existensminimum. Hon har 3 barn att försörja och lider av ständig oro för sin ekonomi, framtiden och hennes självkänsla är i botten samt att hon har fått psykosomatiska sjukdomar som gör att hon tappar kraften.

Hon berättar att hon varit på närvården för att få terapeutisk hjälp och de svarar henne med att hon inte kan få detta för hon är ”FÖR SJUK”. Jag frågar hur kan de veta detta om de ej känner dig och har pratat med dig?? Det står i mina papper att jag har haft kontakt med öppen psyk och därutav detta.

VA??? Jag blir uppriktigt ledsen över hur människor behandlas ibland, de sk ”svaga” som inte vågar säga emot och får höra dessa ord från sin läkare.

Hon berättade en hel del för mig och jag sa men du verkar ju inte sjuk, ingen är sjuk mer än då vi börjar tro på det.

Så plötsligt börjar hon få energi och kraft och säger GUD vad härligt det känns nu.

Hon hör hur engagerad jag blir vilket ger henne mer energi och efter detta berättar hon att på Fredag kommer jag gå till närvården igen till samma person som sa att jag var för sjuk och jag kommer berätta hur jag kände mig efter jag hörde orden ”DU ÄR FÖR SJUK FÖR ATT FÅ HJÄLP”.

Nu hade denna kvinna inte den summa pengar att betala mig för kursen så jag gjorde ett undantag för jag kände med henne och hon var så TACKSAM efter vårt samtal samt hennes beslut om att få en förändring i hennes liv. Jag var så glad för hennes skull eftersom hennes KRAFT kom tillbaks genast och hon kände plötsligt hopp efter att ta ett beslut.

* Så kontentan av allt, stå upp för dig själv och tro inte på allt du hör
* Säg hur du upplever det om du känner att det inte är ok vad som sägs
* Var sann och ärlig utan att kritisera den andre utan bara säg hur du kände det för det är din upplevelse
* Känn efter inom dig för din kropp visar dig tecken på när du känner dig rädd och orolig

Du är värdefull precis som du är och sätt de orden gärna på din dörr innan du går ifrån ditt hem.

Med all kärlek från mig.

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.