Ilska / sorg!

Att bli arg är väl ok om det inte övergår till hysteri. Jag har funderat på detta hur vi lägger band på oss när andra är runt omkring oss men att vi släpper detta när vi är hemma. Att vara Mamma och förtränga alla känslor från vårt förflutna innebär en hel del konsekvenser. Kan ärligt säga att jag var en hysterisk Mamma för 5 år sedan och har fått nöta och blöta vad var det som hände? Vem är jag? Var kommer jag ifrån? Att skilja på Rädslan (egot) och vad kärleken inom mig säger är ett härligt uppvaknande.

Jag var rädd för mig själv och om andra inte gjorde som jag ville tog jag det personligt. Sedan flydde jag in i saker som gjorde att jag tryckte ner mina egna känslor. Kickar för att dämpa sorgen inom mig som jag inte visste om. Flydde med godis, hittade fel på andra och kärleksberoende.

Jag förstod inte förrän känslan kom att jag ALDRIG blev nöjd. Alltid något som skulle ändras eller ha mer av. Andra kanske söker kickar med att ha mer pengar, projekt efter projekt, flytta hela tiden eller att ALLTID arbeta. Att sträva efter att vara på topp och att alltid var glad är inte ”normalt”. Det finns dualitet i allt.

När jag var nere i skorna så ville jag vara glad och ha saker som jag inte hade. Strävan efter att vara någon annan än den jag var just då, strävan efter att ha saker som jag inte hade just då. Strävan att vara som många andra som jag ansåg var på topp enligt mig. Detta var inte sant utan jag trodde på mina egna tankar som skapade ett lidande inom mig.

Vad är det ALLA söker efter egentligen?

Fundera och KÄNN efter istället för att intellektualisera det.

Kommentarer

  1. Anna  mars 4, 2008

    Vilka bra frågor, de fick mig att fundera lite på vad jag själv gör. Tack.

    reply

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.