Kan alla bli ledare?

Sitter i solen och skriver, det är tyst, fåglarna kvittrar och fingrarna glöder…det är dags att börja skriva sa själen 🙂

Visste ni att alla kan leda oavsett vilken befattning ni har? Det handlar mer om viljan till att våga uvecklas på alla plan, viljan och modet till att fråga andra vad de behöver förändra eller göra för att få sina medarbetare, barn eller partner att bli bäst på att vara dem.

Det handlar om ledarskap, föräldraskap, partnerskap och framförallt att skapa den du vill vara och göra.

Det är så många som har gått min kurs och varit i min grupp nu, där jag ser ett tydligt mönster från början och till slut och jag älskar att fråga, vända och vrida på hur de tänker.

Från början kommer de in och kan inte riktigt sätta ord på vad det är de känner och vet inte hur de skall uttrycka sig. Många är tysta där jag får hjälpa dom att ta fram deras jag, det som de gömt undan i så många år pga att de inte vet och har aldrig kommunicerat rakt och tydligt.

Om vi inte fick lära oss att kommunicera som barn, uttrycka ALLA våra känslor och att någon vuxen sa när dom såg sitt barns reaktioner t.ex -Du verkar vara frustrerad nu eller det ser ut som du är riktigt ledsen nu. Fanns det någon som såg dina behov eller ifrågasatte dig som liten vad du ville, kände eller behövde? Hur kan vi då som vuxna sätta ord på det vi känner, vill och behöver om vi inte fått lära oss eller lärt oss själva?

Jag frågade min grupp häromdagen vad det är jag gör så att de känner att de vill komma hit?

En man i gruppen svarade med att när jag känner eller upplever något så är du den som sätter ord på det och drar fram allt genom dina frågor. Detta gör att jag lär känna mig själv i både den jag är, vill vara och framförallt agera istället för att fundera.

En kille på 27 valde att ta tag i sig själv och lära känna sig själv mer på djupet genom att gå min distanskurs. Idag sa han att jag trodde inte att denna kurs skulle få mig att känna såhär. Vad menar du frågade jag -Jo jag kan känna mer glädje nu när jag är med barnen där jag är idrottsledare och jag känner den glädje som de känner. Då frågade jag såklart vidare och sa kan det vara så att det är du som får dem att känna denna glädje eftersom du aldrig dömer dom? Han funderade och sa ja det har jag ej tänkt på. Kan det också vara så att eftersom du har kommit mer nära dig själv så kan du också komma nära andra? Ja så känns det också.

Han är som jag ser det en ÄKTA ledare som vill utvecklas och bli bäst på att vara han.

Så idag vill jag ge dig detta, så att du inser hur mycket kraft det finns dolt inom dig men du vet bara inte om det än.

Tänk dig ett isberg, du är enbart medveten om ca 15 % av din egen kraft. Det är ditt beteende och vad du gör men under toppen finns din inneboende kraft. Det är den du är, din fritid och ditt arbete. Ditt syfte, vad du vill, dina värderingar och attityder inom tre kategorier. Du, din fritid och ditt arbete.

Det viktigast inom alla dessa tre kategorier är att du skall må så bra som möjligt och framförallt att bli den du verkligen är som du kommer att känna när du inte får ett glapp mellan din önskan om hur det skall vara och verkligheten.

Är det kanske därför det är så viktigt när de säger vi behöver bli den vi vill vara innan vi går ut och skall lära andra?

En ÄKTA ledare har djupa relationer med sin anställda, frågar mycket för att lära sig mer om andra och sig själv, är en god lyssnare, utvecklar andra till att ta fram deras inneboende talanger, ger dem en coach som de får bolla med och ser till att de utvecklas genom att skicka dem på utbildningar och kurser, är tydliga med deras vision/vilja med företaget och tar GÄRNA in medarbetarna för att skapa det bästa möjliga. De har sas alla sina sinnen öppna, är passionerade och har en stor vilja till att utvecklas personligen för att bli ödmjuk och samtidigt målinriktad för att sedan bli framgångsrika.

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.