Kvinnor och män som älskar för mycket

När förälskelsefasen blir till en drog har hjärnan skapat ett ämne som heter dopamin där hjärnan hela tiden vill ha mer och mer.

Många kvinnor dras hela tiden in i olyckliga förhållande och kämpar för att få dessa dödsdömda förhållanden att fungera. Det kan vara så att mannen har ett missbruk av något slag som alkohol, droger, träning, arbete eller annan sorts prestation. De söker båda efter bekräftelser och kärlek som ska göra dem lyckliga.

En kvinna som vuxit upp i en dysfunktionell familj vill återspegla det som hon inte fick i sin barndom som kanske var känslomässigt och även fysiskt frånvarande föräldrar.

Hon blev ofta avvisad och övergiven som sätter sina spår då de skall skapa en nära relation. De kan upplevas som krävande då de vill ha den kärlek de inte fick.

Rädslan för att bli sårad är det största hindret för att komma nära någon och kan även kallas för otrygg ambivalent anknytning

Det kan även vara män som älskar för mycket där även de vuxit upp i en dysfunktionell familj och inte fått deras känslomässiga behov tillgodosedda för någon eller båda föräldrarna kanske var så självupptagna med sina problem och pratade om dessa så att han fick lära sig att hjälpa, medla och ta ansvar istället för att bara vara barn. Detta kallas också för att vara medberoende.

Detta påverkar mannen så att han kan endast fungera om han får hjälpa eller ge. När det blir en djupare relation med en kvinna så kan han inte ta emot då rädslan för att komma känslomässigt nära återspeglar det han inte fick som liten. Han blev alltid avvisad när han visade sina behov och detta leder till att han då inte vill känna att han behöver någon. Rädslan för att såra andra hindrar honom till att få nära relationer då han hellre drar sig undan när relationen fördjupas än att göra andra besvikna vilket ändå sker.

Kallas också för otrygg undvikande anknytning som de fått med sig när de var små.

Båda vill känna sig behövda, älskade och vill ha kärlek men det är endast vi själva som kan ge oss detta genom ett inre arbete där vi själva blir hela för att sedan dra till oss liknande män/kvinnor utan att hjälpa dem eller fixa dem.

Skillnaden är att vi skall bli den kärlek som vi vill möta. Det är då det kan uppstå äkta kärlek på ett djupare plan istället för att göra förälskelsen till en drog.

Det är som två magneter som dras till varandra för att upptäcka våra sår från vår barndom som vi behöver läka.

Om du känner igen dig i något av detta så dela det gärna här med mig eller skriv ett mail.

Du kan även få coachingsamtal här i Malmö och om du ej kan möta mig så kan du gå min Distanskurs.

När du kommit NÄRA dig själv kan du också komma nära andra, när du förstår dig själv på djupet och kan sätta ord på dina tankar, känslor och behov kan du också förstå dig på andra, när du Älskar dig själv som du är utan att behöva prestera kan du älska andra och när du tagit hand om dig själv kan du också ta hand om andra och skapa en balans genom att våga sätta gränser, våga kommunicera rakt och ärligt även om det känns jobbigt, våga göra dig sårbar och vara äkta inifrån och ut.

OBS: Det kan vara ombytta roller också där kvinnan har en otrygg undvikande anknytning och mannen har en otrygg ambivalent anknytning och det kan även vara så att en av föräldrarna eller båda missbrukade alkohol.

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.