Lever du det liv som du skulle vilja leva?

Vem är Du?

Har du ställt dig frågan någon gång om vem är jag egentligen, var kommer jag ifrån, vad vill jag och hur uppnår jag detta? Lyssnar jag utåt eller inåt?
Att lyssna utåt menar jag att vi bara lyssnar på alla andra för att bli accepterade och glömmer att lyssna inåt på vad vi själva känner, vill och vad vi behöver. Orsaken kan vara att vi programmeras under uppväxten till att vara ett koncept av vår sociala omgivning. Jag kallar det för sociala arvet och den känslomässiga sjukdom som många har vuxit upp med.

Vems liv lever Du?
Många människor lever sitt liv där de är berömda och får materiell framgång men likväl har de inte lyckats leva sitt eget liv utan kastas fram av ”andras” förväntningar, krav och påverkan.

Gör dig fri från ”andras” krav och du kommer inse hur mycket KRAFT det finns inom dig när Du börjar lyssna på Ditt hjärta.

Hur lever jag mitt liv?
Att ibland känna en känsla av att livet snurrar på är rätt vanligt i dagens samhälle och vi gör samma saker hela tiden. Vi glömmer att stanna upp och reflektera över saker som vi mår dåligt av.
Vi kanske tittar på andra mycket mer än oss själva och glömmer att vi också har behov.

Ofta tar vi flaskan och dövar det som känns ”jobbigt” eller så tränar vi fanatiskt, går och småäter när vi känner oro eller tomhet och som leder till matmissbruk eller går och köper oss nya skor eller shoppar fastän vi inte behöver det. Eller som jag och mitt sockerberoende med att köpa mängder med godis och åt upp allt tills det var slut eller så arbetar vi konstant så att vi kan kompensera vår låga självkänsla.

Vi går in och presterar och skall vara den duktiga ”flickan” eller ”pojken” för att bevisa omedvetet att vi duger. För vem skall vi duga?

Det tragiska är att när vi fyller oss själva med olika substitut eller ett beroende så blir vi aldrig nöjda.

Rädslans väg är alla våra hinder som vi själva skapar omedvetet. Det är trygghetszonen som känns bra och det är vad vi är vana vid. Att ta sig ur denna zon krävs Mod och att kunna förhålla sig på ett annat sätt. Det är inte rädslan som är problemet utan HUR vi hanterar alla situationer.

Många som känner sig deprimerade eller de som har stora krav på sig själva kan känna att kroppen börjar uttrycka detta med olika sorters sjukdomar. De MÅSTE ta tag i saken då men tyvärr så kommer de till fel personer där de ger dom piller istället för att ta hand om dem själsligt.

Jag brukar jämföra med en kokande gryta, om vi inte lyfter på locket var skall då allt ta vägen? Kroppen kommer ge dig signaler om att något inte riktigt är som det skall vara. Vi lyssnar inåt när vi är hungriga och trötta så förmågan att lyssna och bli medveten om när kroppen säger ifrån kan vi lära oss.

Om Du hela tiden skall hjälpa andra om och om igen men har egentligen ingen lust eller tid, då lyssnar Du inte på Dig själv. Många växer upp och känner att de skall vara andra till lags för att bli accepterade. Detta kallas också för att vara medberoendeatt ta ansvar för andras känslor.

Vad vill Du egentligen?
Det moderna samhällets befolkning mår sämre, de känner sig utbrända och deprimerade och det är inte underligt när man ser på vilka liv vi förväntas leva om vi ska vara ”normala” och nyttiga. Vi lever i ett ADHD samhälle.

Frågan är:

Accepterar du dig själv och hur du har det precis som det är nu? Om inte är Du hjärtligt välkommen att kontakta mig, där jag hjälper dig till att finna dina verktyg för att du skall kunna känna att allt är möjligt. Det handlar om dina behov och olika strategier så att du kan vara en förebild för nästkommande generation. Se min distanskurs.

Genom inre förändring sker yttre framgång

 

Kommentarer

 1. Niclas Hagman  juni 4, 2012

  Tack för att du delar dina kloka tankar. Fortsätt sprida medvetenhet och kärlek! Kramar Niclas

  reply
  • Gitte  januari 25, 2013

   Tack Niclas för din fina kommentar och ja jag sprider så mycket jag bara kan. Fortsätt du också min vän <3

   reply
 2. Anna-Lena  augusti 18, 2012

  Oj, det här inlägget gick rakt in i mitt hjärta… Det är som att beskriva mitt liv det senaste halvåret… Att gå från utifrånstyrd till inifrånstyrd… Älskade Sanna Nova Emilia hjälpte mig att se mig själv och min inre styrka… Tror att ni skulle ha mycket gemensamt! Tack för inlägget! Du satte ord på såååå mycket av mina tankar!

  reply
  • Gitte  augusti 18, 2012

   Tack Anna-Lena, visst är det häftigt när vi får AHA, upplevelser och kan plötsligt inse att det inte är fel på oss utan det handlar om hur vi blivit präglade. Så glad jag bli att du hittat till Sanna, vi har redan träffats och har kommunicerat i många år just om dysfunktionella familjer. Så du kände rätt :-)) Återigen tack och fortsätt vara du, precis som du är. Love <3

   reply
 3. Michael Larsen  januari 24, 2013

  Mycket fint inlägg och tankeprovocerande frågor, som får oss att se inåt. Bra gjort!

  reply
  • Gitte  januari 25, 2013

   Tack Michael för dina varma och kloka ord. <3

   reply
 4. Guuled  mars 14, 2019

  Fint skrivit. Jobbar med de till ett manus där du fick inse mer om mer om problem vi har.

  reply

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.