Medberoendets konsekvenser i våra förhållande

 

Möter så många singlar som längtar efter att komma nära någon men gör och säger tvärtom. När många män och kvinnor kommer känslomässigt nära en partner så aktiveras deras relationsmönster. Relationsmönstret som vi fick med oss när vi såg hur våra föräldrar interagerade med varandra.

Det handlar om vårt undermedvetna som fäktar eller flyr för att undvika smärta. Smärtan av att bli sårad eller såra andra som ändå sker för att vi just är rädda för det. Detta skapar omedvetet beteenden som just sårar oss själva eller andra.

Detta handlar om vår anknytning till våra föräldrar och är vi inte medvetna om detta så hittar vi fel, undviker kontakt, drar oss undan eller motsatsen blir väldigt klängiga och beroende.

I en sund relation gör kärlek aldrig ont, den skadar aldrig utan det finns en öppen och ärlig kommunikation där båda vet vem dom är, vad de vill och vilka behov de har. Det är som en dans där vi både ger och få.

Kan vi inte kommunicera rakt, ärligt och vara Sanna gentemot oss själva och andra så kan vi aldrig skapa en djupare relation.

Min egen inre resa att komma nära mig själv och veta vad jag ville ha och inte ville ha har tagit tid efter att ha vuxit upp i en dysfunktionell familj. En familj som var otrygg där jag blev medberoende.

Idag känner jag om andra kan komma känslomässigt nära eller inte vilket jag inte kunde innan.

Vi kan då välja och allt blir tydligare. En inre resa som inte är en intellektuell qvickfix utan det behöver förändras på det känslomässiga planet och undermedvetet genom att bryta mönster och få rätt redskap.

Det finns 4 anknytningsmönster

1. Otrygg och Undvikande
2. Otrygg och Ambivalent/Osäker
3. Otrygg och Desorienterad
4. Trygg

Relation = Kommunikation
En kärleksfull relation är Öppen, att våga vara sårbar, ha förståelse, tillit och skapa glädje är några av de viktigaste ingredienserna.

Bilden symboliserar en otrygg ambivalent kvinna och en otrygg undvikande man. Det kunde lika gärna ha varit omvänt också.

Vill du lära dig mer om detta så kontakta gärna mig.⬇️

Kommentera gärna vad du tycker? ?

Kommentarer

 1. Lisa  oktober 21, 2017

  Tack för detta blogginlägg. Har nu äntligen tagit modet att maila dig då jag känner igen mig i detta.

  Hoppas på en förändring

  reply
 2. link  juli 16, 2019

  It is really a nice and helpful piece of info.

  I am glad that you simply shared this useful information with us.
  Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

  reply

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.