Självkänslan skadas när vår inre kritiker tar över

Tänk att vi blir mästare på det vi gör ofta, vi blir mästare på det för det är det enda vi kan.

Många är världsmästare och i varje samtal och mail får jag ofta höra hur de kritiserar sig själva, har en strävan efter att vara perfekta och kraven på sig själva är skyhöga.

Att kritisera sig själv är samma som att dricka ett gift, det tar långsamt död på vår självkänsla inifrån och ut.

Mitt hjärta brinner just för att få dig att inse hur värdefull du är då jag själv blev mästare på att enbart kritisera mig själv.
Det krävs ett uppvaknande där vi börjar släppa på dessa krav och accepterar både våra bra och mindre bra sidor för skuggsidan kan vi aldrig bli av med om vi ej börjar se den och omfamnar den.

Ser du dina bra sidor eller ser du enbart de mindre bra sidorna? Kanske du kan se båda.

Fråga dig själv idag, vilken egenskap är det värsta du skulle kunna höra från någon annan?

Du behöver ej skriva det här men reflektera och titta på dem för att sedan acceptera den för du kan vara säker på att de mindre bra sidorna dyker upp ibland helt beroende på vilken situation du är i eller med vem du är med.

Det kan låta såhär: Ibland är jag barnslig, ibland är jag förvirrad, ibland är jag en hysterisk Mamma, ibland är jag en jobbig vägledare, ibland är jag oengagerad och ibland är jag lat.

Vill det säga att jag alltid är det? Vill det säga att jag alltid har de mindre bra sidorna? Svaret är NEJ men vi behöver SE dem och acceptera dem då det är en del av HELA jaget för annars kommer vi att göra allt för att ej visa dessa sidor inför andra och det sker omedvetet.

Så sluta att kritisera dig själv när du misslyckats eller ångrar det du gjorde eller det du sa för det är då du börjar att slappna av, lever mer här och nu och tar inte livet på så stort allvar.

Lycka till på vägen.

❤️

Kommentarer

 1. Toni  oktober 28, 2014

  Känner igen det där!
  Jag fick höra att jag var egoistisk en gång och det tog riktigt hårt då jag själv kände att jag satte andra framför mig själv.
  Idag jobbar jag mycket på att sätta mig själv främst och ändå vara kärleksfull mot andra och tar inte längre åt mig åt saker som inte har med mig att göra egentligen.
  Men det är inte alltid lätt! 🙂

  /Vargkvinnan

  reply
  • Gitte  november 9, 2014

   Tack för dina ord och känn dig stolt att du trots allt går din egen väg. Det tar tid att lyssna på sig själv men det verkar som du är bra på det.

   All kärlek till dig ❤️

   reply

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.