Vad är det som hindrar dig?

Att vara den personen som du skulle vilja vara och leva det liv precis som du vill leva det? I första hand är det rädsla. När rädslan håller oss tillbaka känner vi förvirring, frustrering, ilska, tvivel på oss själva och hjälplöshet.

I många år har jag levt med negativt tänkande och har hittat fel på allt och alla och jag kunde inte förstå varför just jag skulle drabbas i olika situationer.

Det var alla andras fel och när det kom till att jag behövde hjälp frågade jag INGEN utan jag behöll min stolthet och istället blev jag arg och irriterad på alla i min omgivning och dömde dom. Jag såg inte min egen rädsla och den inre kritikern som ständigt fanns där.

Mitt förflutna behövde jag ta farväl ifrån och acceptera verkligheten som den är och inte som jag trodde jag ville ha den.

Genom att omprogrammera det undermedvetna kan vi bli av med det felaktiga TÄNKANDE som automatiskt hindrar oss från att betvinga rädslan och omvandla den till kraftfullhet, handling och kärlek.

Vi känner rädslor för:

Misslyckande ( Att vi inte skall klara det)
Konflikter (Hemma, familjemedl, partner, kollegor m.fl.)
Ensamhet ( Att bli lämnad)
Att få en nära relation med partner (Rädsla att bli sårad eller att såra)
Att fatta beslut (Väljer jag rätt, tänk om jag ångrar mig)
Andras ogillande (Bli hånad göra bort sig)
Be om hjälp
Säga NEJ (Stå för sin åsikt)
Att byta jobb
Stå på scen och föreläsa (Att få kritik och inte duga)
Starta eget företag
Vara sig själv fullt ut
M.m.

Vi bekymrar oss för mycket vad som kan hända. Men vad är det som kan hända?? Dör vi av det?? Ja om du väljer att hoppa från ett stup utan skyddsnät.

Det är bevisat att 90% av vad vi bekymrar oss för aldrig händer.

Många har sagt till mig att Gitte du är så Positiv och ibland är du för positiv för man måste ju vara realistisk!!!! Vad är mest realistiskt om 90% av det vi oroar oss för aldrig händer?

Vi har alla någon gång under vår uppväxt blivit besviken, generad, eller kritiserad och så försöker vi nu undvika alla situationer som medför en risk för besvikelse, avvisande, skam, förnedring, förlust eller något annat som skrämmer oss.

Alla rädslor begränsar oss och gör oss handlingsförlamade inför alla dessa möjligheter runt omkring oss. Det kan även göra oss väldigt rastlösa och oroliga då vi alltid har tankarna i framtiden.

Det hindrar oss för att uppnå vår fulla potential och distraherar oss.

Det påverkar vårt omdöme så att vi inte tänker och beter oss som den vi egentligen är dvs vårt autentiska jag som fjärmar oss ifrån vår intuition.

Så vi tar det säkra före det osäkra bara för att skydda oss. Vi får då ut mindre av livet.

”Den som går och väntar på svårigheter får uppleva dom två gånger”

Eftersom vi aktar oss för att känna rädsla så riskerar vi inte att misslyckas. Sedan står vi där och väntar på samma punkt som vi är vana vid. Missnöjda med våra liv, känner ingen stimulans, och vi fortsätter så för att slippa känna rädsla…en ond cirkel.

”Den som väntar på nästa steg kan bli stående på en fot hela livet”

Så länge vi utvecklas kommer vi att känna rädsla. Det enda sättet att bli fri från rädslan är att gå ut och göra det. Möt den. Det är inte bara jag som känner bävan varje gång jag gör något okänt, det gör alla andra också.

Alla, även dem som är framgångsrika och aldrig verkar vara rädda för någonting. De är rädda på okänd mark, detta är en sanning. Så om nu alla känner rädsla när de ger sig in på något nytt i livet och så många som ändå ger sig in i det, då måste det vi inse att det inte är rädslan som är problemet.

Det handlar om HUR vi hanterar rädslan.

Så till alla och även mig själv. Våga – Du klarar det!!

”Att våga är att tappa fotfästet en stund. Att inte våga är att tappa sig själv”.

Vill du ta steget ut så kan du antingen gå min Distanskurs eller få individuella samtal antingen här i Malmö eller via telefon.

En del är taget ur en bok som heter: Känn rädslan och våga ändå av Susan Jeffers.

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.