Rädsla för att inte duga

Hur många gånger har vi inte fått höra att du måste tänka lite mer positivt eller ryck upp dig, det är inte så farligt som du tror.

När man är där långt nere i skiten så är det nog det värsta man kan höra från en närstående och även på nätet.

Alla är inte på samma plan och många kan inte uttrycka sina innersta känslor för de vet inte hur man gör och detta gör att vi inte kan visa att vi mår dåligt eller haft en skit dag för rädslan att bli dömd är som att höra ”du duger inte som du är”.

Det är SÅ många som går runt med denna känslan utan att kunna sätta ord på vad det egentligen handlar om och det ständiga inre rösten som gnager där inne: Du kommer aldrig att klara av att uppnå det du vill, du skall inte tro att du är något eller alla andra är mycket bättre och har kommit så mycket längre. Jag går omkring med den känslan lite då och då och jag är övertygad att nästan alla har denna känsla lite då och då. Detta är NORMALT.

När jag läser på nätet eller ser en människa som säger att hon/han mår alltid bra så vet jag att de talar ej sanning. Vi är väldigt rädda för att göra oss sårbara och visa att vi har dessa tankar ibland men vi har fått lära oss att det är bara att köra på utan att kanske ta hand om vår SORG.

Jante lever fortfarande inom oss och den ständigt kritiska rösten som slår ner på oss om och om igen där vi förminskar oss själva istället för att förstora oss själva.

Vi behöver älska alla delar hos oss själva och då även de mindre bra sidorna som är en del av oss istället för att jämföra oss med alla andra och slå på oss själva. När något går fel så kan perfektionisten inom oss slå bakut och vi slår på oss själva om och om igen.

Om vi inte kan acceptera oss fullt ut och inse att vi både har bra sidor och mindre bra sidor så kommer vi konstant sträva efter att vara den perfekta och prestera tills vi blir utmattade. Ingen kommer bli perfekt. Inte jag och inte du men det är ok ändå.

Tänk om det är så att DU DUGER PRECIS SOM DU ÄR JUST NU??? För så är det faktiskt…..du kan inte vara någon annan än du är just nu eller hur?? Det vill inte säga att du ej kan få en förändring i ditt liv och en bättre självkänsla men du duger som du är. Vi duger alltid som vi ÄR men vi kanske GÖR vissa tabbar ibland för att vi inte lärt oss saker fullt ut än.

Så älska eller acceptera alla dina sidor och även dina skuggsidor som är de sidor som du provar att gömma för att du skäms över dem. De är ok och när vi börjar acceptera dessa sidor så skall du se vad som kommer ske….plötsligt är du ok precis som du är här och nu utan att döma.

ALLTING ÄR INTE ALLTID PÅ TOPP men vi duger faktiskt som vi är.

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.