Ilska kan vara en förklädd SORG

Hur många gånger i vårt liv har vi inte fått uppleva sorg? Det kan vara föräldrar, syskon, partner, djur eller barn som går bort, avslutade och oavslutade relationer, jobb som vi inte längre fick vara kvar på eller annat som gjort oss ledsna eller arga. Det kan även vara trauma som jag upplevde när min kära Pappa valde en annan familj eller att man har blivit lämnad på ett fosterhem eller haft familjeförhållanden där vi känt oss osynliga.

Jag får mail nästan varje dag där de skriver om sin hopplöshet och att de provat på olika terapier, kbt, gått till kuratorer eller annan hjälp.

När jag börjar fråga dom mer ingående om deras uppväxt, barndom och skola så kommer en hel del fram, vissa har stängt av känslomässigt och vissa gråter direkt.

De har inte fått bearbeta saker de gått igenom på ett känslomässigt plan utan det sker på det intellektuella planet och det funkar ej på sensitiva personer.
Det kan gå en tid då de känner sig lyckliga men detta är bara en tidsfråga eller så får vi ett piller utskrivet som skall hjälpa men vad är biverkningarna i längden? Vet vi det? Tar vi reda på detta?

Få är medvetna om att kropp och själ går hand i hand men vi lyssnar ej på kroppen utan kör på för vi har ej fått lära oss detta, inte jag heller men när jag vaknade så började jag förstå sambanden och att arbeta med en helhet var avgörande för att skapa långvariga resultat.

Om vi ej lyfter på locket så tar kroppen skada och vi blir sjuka, detta har att göra med obearbetade saker från vårt förflutna och när vi börjar öppna kranen till det undermedvetna så kommer energin att flöda fritt igen. Det är som en slang med vatten då den knölar sig, det slutar att flöda fritt.

Vi spänner oss, bär på en sorg, känner oss bittra och negativa och allt har en orsak men när vi blir medvetna så ser vi mer.

Jag har en tjej som går min kurs som lidit av magkramper och värk i hela sitt liv. Hon har varit på sjukhus,röntgat både magen och hjärnan men de hittar inget.
Hon växte upp i en familj där det fanns en far som var alkoholiserad som var lynnig och hade en förmåga att kränka. Han stod med sitt gevär riktat mot henne när hon var liten och skrek jag skall dansa på din grav och så fortsatte han år efter år och ingen ifrågasätter vad som HÄNT? Hon pratar ej om det, för pratar man ej om det så finns det ej……

Hon är ARG och när hon börjar skriva om sitt förflutna så öppnas en kran, denna kran är ILSKAN som är en förklädd SORG som hon burit på i alla dessa år, detta kommer fram nu och hennes HAT är starkt men hon får utlopp för det i kursen för att sedan kunna göra ett avslut som är det allra viktigaste för att sedan kunna göra en omprogrammering av det undermedvetna.

Hennes kropp reagerar på detta, hon kan känna skillnaden och all den ”skit” som var därinne kommer ut nu och det är en enorm känsla för henne.

Så allt handlar ej om tankar och känslor utan det finns så mycket mer därunder som vi behöver ta tag i FÖRST.

Märk väl att jag säger INTE att det är alla sjukdomar som har att göra med undertryckta känslor men en stor del är det som jag ser idag, även kallat psykosomatiskt.

Så bakom ILSKA finns en SORG och bakom SORG finns en ILSKA som kanske ej är uttryckt och allt detta är ett GIFT för kroppen.

Så ge dig själv kärlek med att verkligen ta hand om dig, var kärleksfull gentemot dig själv, lyssna inåt, lyft på locket och se till att göra det som får dig att må bra och förverkliga det du brinner för allt är möjligt bara man rensar i ”skiten”. 🙂

Kärlek till tusen

Kommentarer

Kommentera


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.